تگ کنونیکال سئو چیست؟
آیا می دانید چرا وب سایت شما در صفحه نتایج موتورهای جستجو رتبه بندی می شود؟ آیا می خواهید رتبه سایت خود را بهبود ببخشید؟
متاسفانه، حتی با تجربه ترین متخصصان سئو نیز اطلاعات کامل و دقیقی از تکنیک های فنی موتورهای جستجو ندارند. با گذشت زمان، گوگل و سایر موتورهای جستجو اطلاعاتی را در مورد اینکه چگونه می توان رتبه جستجو را با اعمال تغییرات فنی در وب سایت بهبود بخشید، در اختیار عموم قرار داده اند.
یکی از بزرگترین تحولاتی که از این نسخهها به دست آمد، و هنوز هم یکی از سوء تفاهمهاست، توسعه کنونیکال سئو است.
تگ کنونیکال سئو چه کاری انجام می دهد؟
یک تگ کنونیکال URL منبع (یا صفحه محتوای اصلی) یک صفحه معین را به موتور جستجویی مانند Google معرفی می کند. تگ های Canonical برای اعلام یک صفحه به عنوان منبع، یا برای صفحات تکراری برای ارجاع به منبع / صفحه مبدا استفاده می شوند.
موتورهای جستجو از تگ کنونیکال برای مبارزه با مشکلات محتوای تکراری استفاده می کنند و ارزش رتبه بندی موتور جستجو را برای آن محتوا به صفحه تعیین شده به عنوان URL ” منبع ” اختصاص می دهند.
چرا تگ های کنونیکال سئو اهمیت دارند؟
محتوای تکراری و غیر یونیک یک خط قرمز بزرگ برای موتورهای جستجو است. داشتن صفحاتی با محتوای یکسان یا بسیار مشابه در وب سایت شما به عنوان یک موضوع منفی تلقی می شود و ممکن است توسط گوگل برای کاهش ارزش وب سایت شما هنگام تعیین رتبه استفاده شود.
اگر از https در سایت خود استفاده می کنید، از یک سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس یا دروپال استفاده می کنید، یا یک وب سایت تجارت الکترونیک را مدیریت می کنید و یا ترکیبی از URL های مختلف را که افراد می توانند برای دسترسی به وب سایت شما استفاده کنند، اعمال کرده اید، در صورتی که به درستی مورد توجه قرار نگیرند، شما را در معرض آسیب پذیری بزرگ سئو قرار می دهند.
با استفاده صحیح از تگهای کنونیکال در صفحات سایت خود، میتوانید از این دام جلوگیری کنید و از مزایای یک سایت قوی و روشهای بهینهسازی موتور جستجوی کارآمد استفاده کنید.
برای درک بهتر موضوع می توانید مقاله سئو چیست را مطالعه نمایید.
چگونه یک تگ کنونیکال سئو اعمال کنم؟
در صفحاتی که میخواهید گوگل آنها را کنونیکال تشخیص دهد، یک تگ پیوند به سر کد HTML اضافه کنید. به عنوان مثال، برای تعیین www.LTnow.com با تگ کنونیکال، کد به شکل زیر خواهد بود:
<link rel=”canonical” href=”https://www.ltnow.com” />
برای هر صفحه در سایت خود که می خواهید کنونیکال کنید، استفاده از یک سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس می تواند این تلاش را ساده کند.
شایان ذکر است که بازدید از رسانه های اجتماعی، جستجوی داخلی سایت، لینک های ارجاع و سایر مراجع ورودی، همگی پتانسیل ایجاد یک URL منحصر به فرد را دارند که می تواند تاثیر منفی بر رتبه بندی وب سایت شما داشته باشد.
علاوه بر این، بسیاری از سیستمهای مدیریت محتوا به چندین مسیر URL برای دسترسی به یک محتوا اجازه میدهند. همه این مسیرها قابل خزیدن هستند و گوگل به طور بالقوه می تواند آنها را به عنوان صفحات جداگانه محتوای تکراری شناسایی کند.
زمان اضافه کردن تگ های کنونیکال
برخی از موارد استفاده متداول برای قرار دادن تگ های کنونیکال سئو در صفحات شما عبارتند از:
- برای شناسایی محتوای اصلی هنگامی که یک صفحه یا مقاله در وب سایت دیگری کپی شده است. این کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که URL ناشر قانونی به جای نسخه تکراری در وب سایت دیگر، در نتایج جستجو گنجانده شده است.
- برای رسیدگی به مشکلاتی که در آن تعداد زیادی URL با محتوای تکراری توسط موتورهای جستجو قابل خزیدن هستند، مانند صفحات دسته بندی تجارت الکترونیک یا مجموعه با پیوندهایی برای مرتب سازی و فیلتر کردن محصولات.
- برای اطمینان از اینکه موتورهای جستجو در هنگام ردیابی و سایر پارامترهای URL، ویژگی های پیوند را به URL های مناسب فهرست کرده و ادغام می کنند و در پیوندهای آن URL ها گنجانده می شوند.
توجه: موتورهای جستجو ممکن است تگ های کنونیکال را نادیده بگیرند!
دقت داشته باشید که حتی اگر به صراحت یک صفحه کنونیکال را مشخص کنید، ممکن است گوگل به دلایل مختلف، مانند عملکرد یا محتوا، یک صفحه کنونیکال متفاوت را انتخاب کند.
برای بررسی اینکه گوگل چه URL را به عنوان کنونیکال انتخاب کرده است، از ابزار URL Inspector در کنسول جستجوی گوگل استفاده کنید.
سوالات متداول در مورد تگ های کنونیکال سئو
- آیا تگ های کنونیکال سئو ضروری هستند؟
در حالی که بسیاری از متخصصان سئو و وبمسترها ترجیح میدهند تگهای کنونیکال سئو مرجع خود را در همه صفحات قرار دهند، اما اصولا تگ های کنونیکال ممکن است ضروری نباشند، مگر اینکه وبسایت شما با محتوای تکراری موجود در بیش از یک URL مشکل داشته باشد.
- چگونه می توانم تگ های متعارف را بررسی کنم؟
تگ های کنونیکال معمولا در <head> یک صفحه HTML، شبیه به Meta Robots و تگ های HREFLANG قرار می گیرند. جستجوی HTML رندر شده یک صفحه برای “کانونیکال” اغلب این کار را انجام می دهد.
با این حال، اگر از سرصفحههای پاسخ HTTP برای افزودن تگ های کنونیکال سئو استفاده میشود، ممکن است مرور سرصفحههای پاسخ، برای مثال با استفاده از ابزارهای توسعهدهنده Chrome ضروری باشد.
- چگونه بررسی کنم که گوگل کدام URL را به عنوان کنونیکال انتخاب کرده است؟
ابزار Google Search Console URL Inspector معمولا نشان میدهد که آیا یک URL ، محتوای یافت شده در صفحه دیگر را تکرار میکند. چه URL را کاربر (یا مدیر وبسایت) به عنوان کنونیکال اعلام کرده باشد و چه URL را Google به عنوان کنونیکال انتخاب کرده باشد.